Vanlige spørsmål

På denne siden gir vi deg svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt her, ber vi deg kontakte oss via kontaktinformasjonen på våre nettsider.

StalaTex

Hvordan lages StalaTex?

StalaTex-mønstrene lages i det rustfrie stålets overflate ved hjelp av en spesiell laserteknikk. Teknikken er helt miljøvennlig og fri for tilsetningsstoffer. Ingen kjemikalier blir brukt under tilvirkningen, som innebærer at StalaTex-overflaten er trygg og har lang levetid.

StalaTex-pattern-Leaf-Lehti-Lov-stainless-steel.jpg

I hvilken grad er StalaTex benkeplater eller oppvaskbenker mønstrede?

Benkeplaten er mønstret over det hele, dvs. på oversiden, langs fram- og bakkantene og på endene. Kummene i oppvaskbenken har ikke mønster og består av vanlig rustfritt stål.

Stala-StalaTex-Fiskebein-benkeplate-rustfri-vask.jpg

Tåler StalaTex-overflaten slitasje?

Overflaten tåler utmerket vanlig husholdningsslitasje. StalaTex-produkter kan brukes på akkurat samme måte som vanlige rustfrie overflater (benkeplater, oppvaskbenker eller veggpanel).

StalaTex-benkeplate-veggpanel-Leirjord.jpg

Hvordan skal StalaTex-overflaten rengjøres?

Den mønstrede overflaten rengjøres i henhold til rengjøringsinstruksene (se side 4) for vanlige rustfrie overflater. Til hverdags holder det med et mildt rengjøringsmiddel.

Rengjøringsmiddel

Bruk et sterkt basisk rengjøringsmiddel dersom overflaten er veldig skitten med organiske avleiringer. Unngå bruk av sure eller etsende rengjøringsmiddel.

VIDEO: rengjøring av vasken >

PDF: rengjøringsinstruksene (se side 4) >

Blir det riper i StalaTex-overflaten?

Den mønstrede overflaten får riper på samme måte som en vanlig overflate i rustfritt stål, men StalaTex-mønstrene er laget for å gjemme riper slik at overflaten ser «ripefri» ut.

Den mønstrede overflaten demper også flekker og fingeravtrykk. De forskjellige mønstrene demper riper og flekker på litt forskjellig vis. Hvor synlige ripene er avhenger også av hvor lyset kommer fra og din egen betraktningsvinkel.

vuoden-kaytossa-ollut-teraspinta-naarmuuntuu-kauttaaltaan.jpg
Bilde av en StalaTex kjøkkenbenk som har vært i bruk i et år.

Hva skiller StalaTex™ fra tradisjonelle rustfrie overflater med tanke på egenskaper?

StalaTex™ skiller seg fra vanlige rustfrie overflater gjennom sitt utseende. I tillegg føles og framstår StalaTex™-overflater som litt varmere sammenlignet med en tradisjonell overflate i rustfritt stål.

Stala-StalaTex-collection-Harri-Koskinen-web.jpg

Likevel har StalaTex™-produktene samme gode egenskaper som andre rustfrie overflater – dvs. de er hygieniske, lette å rengjøre, varmebestandige, mekanisk holdbare og har lang levetid.

Hvordan har StalaTex-produktene blitt testet?

Under produktutviklingen har vi bl.a. testet evnen til å motstå korrosjon og kjemikalier, hygiene, renhold og overflatens slitestyrke ved hjemmebruk.

Resultatene viste at StalaTex-overflatenes egenskaper var sammenlignbare med glatte, umønstrede overflater i rustfritt stål.

For å velge mønstre har vi benyttet oss av kundeundersøkelser og slik forsikret oss om at de appellerer til så mange forbrukergrupper som mulig.

Stala-StalaTex-köksbänk-bänkskiva-diskbänk-mönster-Streck-900x600.jpg

Hva slags garanti har StalaTex-produktene?

StalaTex-produktene leveres med en vanlig 24 måneders garanti, akkurat som Stalas øvrige produkter.

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife