Eleganse på sitt reneste

Hva blir resultatet når førsteklasses finsk design møter kompromissløs funksjon i sin reneste form? Svaret er en kvartshard, moderne og ny type designkjøkkenvask som er utviklet for de mest kresne hjemmekokker. Kjøkkenvasken er fremstilt i samarbeid med det kjente finske designbyrået Pentagon Design.
 
- I formgivingen ville vi utnytte komposittmaterialets høye kvalitet, funksjonalitet og iboende estetikk. Resultatet ble en helt ny design som gir forbrukeren muligheten til å velge et produkt med utseendemessig lang levetid som er funksjonelt gjennomtenkt og holder en høy kvalitet, sier utviklingssjef Sauli Suominen i Pentagon Design.

Komposittvasken CEG-50B er litt av et blikkfang, som tar seg flott ut selv etter flittig bruk. Den trendy svarte fargen i kombinasjon med den brukervennlige utformingen gjør den til det reneste og mest elegante valget til et moderne kjøkken. Den romslige størrelsen gjør det mulig å vaske opp plasskrevende kjøkkenredskaper som stekebrett uten unødvendig søl.
 

Kjøkkenvaskens innovative bunnform letter rengjøringen

CEG-50B har en unik bunnløsning der det fremste kjennetegnet er den spesialbehandlede silplaten. Den uvanlig store silplaten samler opp smuss i bunnen av vasken og er lett å rengjøre, takket være silikonhåndtaket. Silplaten har en elegant svart overflate og er behandlet med et smussavvisende spesialovertrekk.

Hvis silplaten løftes bort, får for eksempel bestikk fint plass i fordypningen rundt bunnventilen. I den romslige vasken er det også godt med plass til å vaske opp f.eks. en stekepanne eller et stekebrett, noe som også er tatt hensyn til under planleggingen.

- I den nye komposittvasken møtes Stalas viktigste verdier, nemlig design, kvalitet og funksjonalitet, i sin aller reneste form, konstaterer Stalas sortimentsjef Jari Peltonen.   
 
For å gjøre oppvasken enda lettere har kjøkkenvasken blitt utstyrt med en driftssikker popup-ventil. Proppen aktiveres med et enkelt trykk på en knapp når kjøkkenvasken skal fylles med vann. Når kjøkkenvasken skal tømmes igjen etter oppvasken, åpnes bunnventilen ved å trykke på en knapp, uten at du trenger å stikke hendene ned i bunnen av vasken. Den sirlige, forkrommede bunnventilen og den praktiske trykknappen gir kjøkkenvasken en elegant overflate med rene linjer.
 

Verdens beste kjøkkenredskaper

Det elegante og praktiske STALA*Set er prikken over i-en på et funksjonelt kjøkken. Settet består av to matlagingstilbehør, som er utviklet ut fra finske forbrukeres ønsker. Drøyt 300 entusiastiske hjemmekokker svarte på en spørreundersøkelse om kjøkkenredskaper, og verdens beste redskapssett har blitt utviklet ut fra deres behov og ønsker.

Jari Peltonen og Sauli Suomela forteller om arbeidet med å utvikle redskapene:
- Vi gjennomførte en bred kartlegging blant både forbrukere og fagfolk, og utviklingsarbeidet resulterte i et todelt sett, som løser de mest sentrale arbeidsmomentene under matlagingen. Holdbare materialer med lang levetid og et gjennomtenkt formspråk gir en funksjonell og pålitelig løsning. Ved formgivningen tok vi dessuten hensyn til at produktene utgjør en del av kjøkkeninnredningen, og designet dem slik at de godt kan bli liggende fremme.
 
Det solide dørslaget SET-1 er fantastisk å skylle grønnsaker i. Det elastiske silikonet og de praktiske håndtakene gjør at du alltid kan helle ut kokende vann trygt og enkelt. Dørslaget passer perfekt i bunnfordypningen på kjøkkenvasken CEG-50B, som gjør at du enkelt kan helle ut det kokende vannet fra risen eller pastaen direkte i bunnen av vasken. Dørslaget kan selvsagt brukes med hvilken som helst kjøkkenvask, siden bunnutformingen hygienisk skiller innholdet fra kjøkkenvaskens bunn, samtidig som vannet uhindret kan renne ut.
 
Skjærefjølen SET-2 av massivt tre har en sklisikker bunn som på en fiffig måte underletter hakking og skjæring. Skjærefjølen kan også plasseres oppå kjøkkenvasken. Dimensjonene er tilpasset slik at kjøkkenvaskens størrelse ikke begrenser mulighetene til å bruke skjærefjølen. De ergonomiske skråkantene langs skjærefjølens langsider gjør det enkelt å flytte den mellom arbeidsbenken og kjøkkenvasken etter behov. Den solide skjærefjølen i massivt tre passer til en lang rekke ulike kjøkkenvasker, og fungerer dessuten utmerket som serveringsfat.

Gjør matlagingen til en lek!

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife