Stalas historie som formgiver av den finske hverdagen begynte på 1970-tallet

En finsk designbedrift fra Lahti

Vi er den dyktige Stala-gjengen. For oss betyr det bærekraftige vurderinger, samarbeid og at alle drar i samme retning. Men også å strebe mot fremgang, innsikt og kompromissløs kvalitetsbevissthet av det slaget som trengs for å drive en bedrift.

Mykere side av stål

Kjernen i kunnskapen vår ligger i evnen til å kombinere rustfritt stål, finsk design og en forståelse for livet. I løpet av Stala sin tidsalder har oppvaskbenken blitt utvidet til et rustfritt, multifunksjonelt midtpunkt i kjøkkenet, som i sin tur har blitt en forlengning av stuen og et sted der også gjester er velkomne.

Og akkurat som livet i kjøkkenet forandrer seg, utvikler også Stala seg i takt med nye utfordringer og behov. Stala er til fordi vi vil skape slitesterk design som blir en del av menneskers liv.

Stala-mallisto-Jari.jpg

50 år med skandinavisk presisjon

Vår historie som formgiver av den finske hverdagen begynte på 1970-tallet. Reino Rajamäki hadde nettopp kjøpt produksjonen av rustfrie oppvaskbenker av Upo da en intensiv tid med ny byggeaktivitet begynte. Mange flyttet fra landet og inn til byene, der det fantes arbeid, og nye boligområder vokste frem rundt bykjernene. I kjøkkenet duftet det av ovnsstekt kjøttpølse og sildegrateng, som ble tilberedt på rustfrie benkeplater fra Stala.

Ved tusenårsskiftet skjedde en forandring i hjemmet med det åpne kjøkkenets inntog. Kjendiskokker fra ulike matlagingsprogrammer viste frem de profesjonelle kjøkkenene sine, med rustfrie benkeoverflater som glinset forlokkende. Rustfritt stål ble tatt inn i varmen, og Stala ble den nye tidens fanebærer.
Design from Finland
I dag, som i alle tider, styres virksomheten vår av design, funksjonalitet og kvalitet. Dette gjelder både for produkter og kunderelasjoner og i vår egen virksomhet. På fabrikken i Lahti lager vi produkter som er utstyrt med merkene Design from Finland og Nøkkelflagg, som vi med stolthet også eksporterer til flere andre land.

Stala-logistiikka-varasto-logistics-warehouse.jpg

Skandinavisk presisjon.
Verken mer eller mindre. Stala.

Bilder: Kaapo Kamu

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife