Finsk design og stålkompetanse i 50 år

Stala Oy feirer sin reise med stålprodukter i et halvt århundre. Reisen vaskprodusenten fra Lahti i Finland har gjort frem til å bli en global teknologibedrift har hatt mange forskjellige faser, men vi har alltid holdt et stålfast grep på våre grunnprinsipper.

Bla deg nedover og les om vår 50 år lange historie.

Alt starter med et enkelt behov og rustfrie prinsipper


Navnet Stala Oy er sammensatt av ordene Stainless og Lahti, og bedriften ble ført inn i handelsregisteret den 05.05.1972. Grunnleggeren av bedriften, Reino Rajamäki, som var en ærgjerrig ingeniør og eier av en familiebedrift, ledet bedriften i flere tiår og etterlot seg uslettelige spor i Stalas bedriftskultur. I denne tiden begynte også Stalas grunnprinsipper å ta form. En stålfast fagkompetanse, høy kvalitet og kontinuerlig utvikling ble høyt verdsatt i Stala allerede fra begynnelsen. Og vi har aldri senket kravene når det gjelder dette.

Varige verdier og satsing på kvalitet gjør det mulig å oppnå en bærekraftig vekst

Bærekraftig og funksjonell design har vært et sentralt mål hos oss helt fra begynnelsen av. Designen til EkoLine-avfallsvognen, som ble tatt inn i produksjonen på 80-tallet, er like aktuell den dag i dag. Snart begynte vi også å produsere postkasser av stålrester, og vi tok også Lean-filosofien med samme tema offisielt i bruk. Målet her var å redusere alt svinn som oppstod
i prosessene.
Vår langsiktige satsing på kvalitet fikk anerkjennelse på begynnelsen av 90-tallet, da vi vant kvalitetsprisen fra den finske kvalitetsforeningen Suomen Laatuyhdistys ry to år på rad. Omtrent samtidig tok vi våre første steg mot globalisering.

Våre vakre og funksjonelle løsninger går skinnende inn i et nytt årtusen

Ved årtusenskiftet skjedde det en endring i planløsningene i husene, og det ble mer vanlig med åpen kjøkkenløsning. I kokkeprogrammene viser kjendiskokkene frem sine kjøkken med flotte skinnende stålbenker. Rustfritt stål ble et presentabelt materiale, og Stala førte oss inn i en helt ny tidsepoke. Vi beviser at funksjonelle løsninger i hverdagen også kan være pene, som for eksempel postkassene som vant GOOD DESIGN® 2014-prisen.

Dagens Stala er en sterk og global pioner innen stålteknologi samt en talsmann for bærekraftig design

Tiårene som ligger bak har lært oss at kontinuerlig utvikling og bærekraftig vekst er lønnsomt. I de siste årene har vi tatt nye og lange steg fremover ved å publisere våre ansvarsmålsetninger samt å vokse oss sterkere ved å slå oss sammen med Alveus. Innovative og miljøvennlige StalaTex™ vant Green GOOD DESIGN®-prisen i 2021. Vi fortsetter vår ambisiøse utvikling av nye produkter med lang levetid. Vi holder flagget for finsk arbeid høyt hevet ved å satse på moderne stålkompetanse og finsk design.

Stålkompetanse som sikter seg inn på fremtiden

Vi i Stala ser lyst på fremtiden. En sosialt og økologisk bærekraftig næringsvirksomhet samt funksjonelle løsninger i hverdagen som bidrar til økt velvære står i sentrum for all vår virksomhet. Forandringene i tiden krever at vi utvikler oss kontinuerlig, men vi vil også i fremtiden holde stålfast på våre prinsipper. Vi ønsker å operere som en veiviser ved å bygge en bærekraftig fremtid, og vi forplikter oss til det dette krever av kontinuerlig og langsiktig utvikling, satsing på faglig dyktighet og produksjon av holdbare løsninger i høy kvalitet.

 

Skandinavisk presisjon.
Verken mer eller mindre. Stala.

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife