Vanlige spørsmål

På denne siden gir vi deg svar på ofte stilte spørsmål. Hvis du ikke finner svaret på spørsmålet ditt her, ber vi deg kontakte oss via kontaktinformasjonen på våre nettsider.

Benkeplater og vasker

Rengjøre benkeplater og vanskelige flekker

Stala benkeplater og vasker produseres av rustfritt stål i høy kvalitet. Overflaten i rustfritt stål er slitesterk, hygienisk og lett å gjøre ren. Grunnprinsippet for rengjøring er å vaske, skylle og tørke.

Flytende oppvaskmidler, for eksempel Yes, er egnet for daglig rengjøring. Størknede flekker, fettflekker og rust er best å fjerne med et alkalisk vaskemiddel (pH 12–13), for eksempel Jif Skurekrem / Universal Stone. La rengjøringsmiddelet virke på overflaten av vasken eller benkeplaten i cirka 15 minutter, og skrubb deretter overflaten med en kjøkkensvamp eller oppvaskkost. Skyll godt og tørk. 

SE VIDEOKLIPPET >

Puhdistusaineet-rosteripinnalle-tvattmedel-for-rostfria-diskhoar.jpg

Hvis du har en innfelt vask, må du også passe på å rengjøre sømmen mellom vasken og benkeplaten regelmessig. Du skal ikke bruke skurepulver, stålull eller andre skuremidler på overflater i rustfritt stål, da disse vil lage riper. Når du vasker benkeplaten, skal du føre svampen på langs. I kummen skal du bruke sylinderbevegelser.

Er det mulig å forhindre riper i benkeplaten?

Overflater i rustfritt stål får alltid riper ved bruk, og disse er mest synlige på en ny overflate etter de første ripene. Med tiden og normal bruk vil overflaten få riper over det hele, som gjør at overflaten blir noe mattere og individuelle riper ikke lenger skiller seg ut. Med den mønstrede Deko-overflaten er ikke ripene like synlige som på den glatte overflaten.

Riper hindrer deg ikke i å bruke produktet, og er kun rent estetiske. Vasken og benkeplaten kan brukes på normal måte – ikke vær for engstelig for å lage riper i overflaten. Til tross for riper er rustfritt stål et populært, slitesterkt og hygienisk materiale for aktiv bruk på kjøkken.

Jevnlig rengjøring har mye å si for hvordan overflaten vil bli seende ut i årene fremover. Rengjør overflater i rustfritt stål jevnlig ved å følge vedlikeholdsinstruksene, og husk å ikke bruke skurepulver eller stålull.

Kan rustfritt stål ruste?

Rustfritt stål ruster ikke. Hvis overflaten ser rusten ut, skyldes det et eksternt stoff som har kommet i kontakt med overflaten. Disse flekkene, som alle andre vanskelige flekker, kan fjernes ved å rengjøre overflaten godt med et alkalisk rengjøringsmiddel (pH 12–13), og om nødvendig skrubbe flekkene bort fra overflaten.

Puhdistusaineet-rosteripinnalle-tvattmedel-for-rostfria-diskhoar.jpg

Du må ikke la en våt støpejernspanne eller andre metallgjenstander som kan ruste, bli stående på overflaten i en lengre tidsperiode. De vil nemlig etterlate rustmerker på overflater i rustfritt stål. Bruk av sure vaskeoppløsninger bør også unngås. Hvis slike likevel brukes, må overflaten skylles og tørkes umiddelbart etterpå. 

Kan jeg bestille en benkeplate i rustfritt stål uten vasker?

Ja, det kan du. Du kan velge mellom en glatt overflate eller en med Deko- eller StalaTex mønster. Du kan enkelt designe din egen benkeplate med vårt STALA*Designer planleggingsprogram. Du får da en dimensjonstegning og pris for produktet. Bestill benkeplaten din via en av våre forhandlere.

StalaTex-benkeplate-veggpanel-Leirjord.jpg

Bør jeg velge enn benkeplate i full lengde eller en innfelt vask?

En benkeplate i full lengde med innfelt vask skaper en harmonisk effekt på kjøkkenet. Du kan også trygt bruke vann på en overflate i rustfritt stål.

Stala-Tailor-Made-oppvaskbenk-dobbelvask.jpg

En innfelt vask gir muligheter for andre benkeplatematerialer rundt kummen, hvis du for eksempel ønsker å bruke benkeplater i stein, tre eller laminat.

Stala-rustfri-kjøkkenvask-LAGOM-34-18.jpg

Hvor mange kummer bør jeg velge for en benkeplate?

Antallet kummer avhenger av behovene og vanene til brukerne av kjøkkenet. Én vask er nok hvis du ikke lager mat hver dag. Hvis kjøkkenet er i intensiv bruk på daglig basis, er det best å ha en benkeplate i rustfritt stål med minst 1 1/2 kum, slik som F-Seven.

Stala-Seven-rustfri-benkeplante.jpg

Hvor lenge er produktgarantien gyldig?

Alle Stala-produkter har 2 års (24 måneders) garanti som dekker material- og produksjonsfeil fra og med kjøpsdatoen. Hvis du mener noe er galt med produktet ditt, ber vi deg kontakte kjøpsstedet og ta med kvitteringen.

Hva er en MONO-kant? Hvordan kan en vask med MONO-kant installeres?

MONO-kant er den rette, jevne kanten som finnes på de fleste Stala-vasker. MONO-kant gjør det mulig å installere vasken via ulike metoder.

terasaltaat-keittioon-kodinhoitohuoneeseen-LAGOM-T34.jpg

Produkter med kranområder egner seg best for innfelt montering, mens enkle kummer også egner seg for undermontering.

Stala-rustfri-kjøkkenvask-LAGOM-34-18.jpg

Når en vask med MONO-kant skal undermonteres, må du nevne dette i bestillingen slik at du får separate klemmer (Y-1591) levert gratis sammen med vasken.

Når du skal installere en innfelt vask, trenger du ikke forseglingstape under kanten. Forseglingen mellom vasken og benkeplaten gjøres under installasjonen med enten silikon eller en annen passende elastisk fugemasse. Klemmene strammes til under vasken som vanlig. Følg bruksanvisningen som følger med produktet.

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife