Tips til å velge og kombinere StalaTex-mønster

Ideer til å kombinere StalaTex-mønster, og installasjonsveiledninger

Hva bør man tenke på når man planlegger StalaTex-produkter? Stalas sortimentssjef Jari Peltonen har samlet tips til hvordan mønstrene kan kombineres, og hvordan StalaTex-produkter kan brukes på ulike steder i hjemmet. Vi har også knipset en rekke bilder av de nye StalaTex-objektene!

Collection Harri Koskinen består av åtte mønstermotiver som er utformet for å passe i kjøkken med ulike stiler. Mønstrene er svært allsidige, og hvis du vil bruke StalaTex™ i både benkeplater og veggpaneler samtidig, finner du våre forslag til hvordan du kan kombinere dem, i denne artikkelen.


De grafiske motivene – Vokskake, Fiskebein og Isflak

Disse mønstrene passer best sammen med nøytrale overflater. Isflak er et mønster som kommer til sin rett mellom over- og underskapene i kjøkkenet eller vaskerommet. Det er dempet og verdig og passer bra til den skandinaviske stilen.

Stala-taustalevy-keittiökaappien-välissä-Jäälautta-900x600.jpg

Når du kombinerer de grafiske mønstermotivene med hverandre, kan det være lurt å huske på at benkeplatens tykkelse påvirker hvordan motivet blir seende ut. Det innebærer at mønstrene i benkeplaten og på veggpanelene kanskje ikke matcher hverandre nøyaktig. Det er selvsagt ingen hindring for å bruke dem, men det kan virke forstyrrende hvis du har blikk for detaljer. Bildene nedenfor viser et vaskerom der en rustfri M-Seven-benkeplate er kombinert med et US-veggpanel, begge i mønsteret Fiskebein.

Stala_M-Seitsikko-tiskipoyta_M-Seven_diskbank_worktop_StalaTex-Ruoto-Fiskben-Herring.jpg

Stala_tiskipoyta_diskbank_worktop_StalaTex-Ruoto-Fiskben-Herring.jpg

Design-väggpanel-inomhus-kök-tvättstuga-StalaTex-mönster-Fiskben-900x600.jpg

De diskré motivene – Strek og Leirjord

Planleggernes favorittmønstre Leirjord og Strek er rolige og dempede, og kan derfor med fordel brukes både i benkeplater og på veggpaneler, også i kombinasjon med en ellers fargerik innredning. Den beste matchen for ethvert StalaTex-mønster er Strek, som passer sammen med alle øvrige mønstre.

StalaTex-blandning-av-mönstren-Streck-900x600.jpg

Strek er et tidløst og dempet mønster. Derfor er det minimal sjanse for at du går lei av det. En kombinasjon av eik og rustfritt stål er en klassisk kvalitetsmarkør.

Seitsikko-tiskipoyta_Seven_diskbank_countertop.jpg

StalaTex_Viiva_Streck_Line_K-Seitsikko_allas_K-Seven_worktop.jpg

Lave veggpaneler mellom over- og underskapene er spesielt trendy akkurat nå. På messen i Milano så vi mye av denne typen kombinasjoner, og trenden ser ut til å ha fått fotfeste også her i Norden. På bildet har både benkeplaten og veggpanelet mønsteret Leirjord.

Stala-stänkskydd-väggpanel-StalaTex-mönster-Lerjord-900x600.jpg

Visste du at vi har endret konstruksjonen av våre PANEL-produkter ut fra kundenes ønsker? Det nye veggpanelet er lett å installere selv i etterkant, da det er jevnt og pent langs alle kanter. Derfor passer det også til kjøkkenøyer og endegavler. Les mer her.

StalaTex_US_peitelevy_cover_plate.jpg


Naturmotivene – Løv, Granbar og Fjell

Det bølgende mønsteret Fjell, som er inspirert av fjellandskap, passer perfekt til litt mer tradisjonelle kjøkkenstiler. I et av oppussingsobjektene vi følger, ble nettopp dette mønsteret valgt til en F-Seven-oppvaskbenk (bilder nedenfor). Fjellmønsteret liver opp i et ellers lyst kjøkken og passer godt sammen med den grå laminatbenkeplaten.

StalaTex-kök-heltäckande-diskbänk-F-Seven-mönster-Fjäll-900x600.jpg

Mønstrene viser seg på litt ulike måter avhengig av synsvinkel og belysning. På de loddrette overflatene, slik som i benkeplatens fremre kant og veggplassen mellom over- og underskapene, fremstår mønsteret litt tydeligere enn på de vannrette overflatene.

StalaTex-rostfri-köksbänk-Fjäll-med-diskhoar-900x600.jpg

Granbar-mønsteret er veldig nøytralt på større overflater, men ser sart ut når lyset faller inn fra en viss vinkel. Et US-veggpanel på veggen mellom over- og underskapene er en god måte å gi innredningen et nytt utseende på uten å måtte sette i gang med noen større oppussing.

Slät-stänkskydd-StalaTex-stänkskiva-i-köket-mönster-Granris-900x600.jpg

Viktig å tenke på når det gjelder belysning og installasjon

Benkebelysningen er viktig når man arbeider med overflater av rustfritt stål. De populære LED-stripsene bør planlegges med god lysspredning, slik at lyset fordeles jevnt over ståloverflaten. En altfor punktformet belysning får stålet til å se stripete ut.


Varme vårhilsener fra
Jari Peltonen
sortimentssjef

LES MER:
Moodboards til fire forskjellige kjøkkendesign med StalaTex >

Et 90-tallskjøkken forvandlet til en velfungerende matlagingsplass >

Hvordan er rustfritt stål som materiale? >

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife