Hvordan er rustfritt stål som materiale?

Rustfritt stål er et holdbart benkeplatemateriale som har lang levetid og er lett å vedlikeholde. En rustfri benkeplate er hygienisk, og den er fin å bake og tilberede fisk på. Rustfritt er også det mest brukte benkematerialet i profesjonelle kjøkken siden det er enkelt og lite tidkrevende å holde det rent i hverdagen.

Hvilke kjøkkenstiler passer sammen?

En rustfri oppvaskbenk er et klassisk valg i det skandinaviske kjøkkenet. Stål er tidløst og tåler slitasje. En benkeplate i stål kan utsmykkes med ulike uttrykk ved hjelp av diverse detaljer – en rett kant er for eksempel moteriktig og moderne mens en opphøyd kant alltid vil oppleves som mer tradisjonell.

Tidløse kjøkkenstiler
• hvitt kjøkken + stål = klassikeren
• eikefiner og stål er en elegant kombinasjon
• pastellfarget vintagekjøkken i 50-tallsånd
• et rustfritt utseende hører definitivt hjemme i funkiskjøkkenet
• mørkegrått og stål er en kombinasjon med fine nyanser
• et svart kjøkken med rustfri oppvaskbenk danner en elegant helhet

rst-tiskipoyta-SeitsikkoK-tammiviiluovi-ajaton-keittio.jpg
Eik og rustfritt stål er en tidløs kombinasjon

vintage-tyyli-koralli-keittio-MaVi-kaluste-Seitsikko-terastaso-tiskipoyta.jpg
En benkeplate i rustfritt stål passer perfekt i et vintage- eller retrokjøkken

Kjøkkentrender 2019 – nye kombinasjoner
• kjøkken i mørkegrønt med benkeplater i rustfritt stål
• lyse, pudderfargede skapdører med benkeplater i rustfritt
• moderne shaker-stil med benkeplater i rustfritt

vihrea-keittio-shaker-tyyli-Stala-Tailor-made-terastaso.jpg
Mørkegrønt kjøkken med spesiallaget Tailor-Made benkeplate på underskapene

Blir det ikke riper i stålet?

Det rustfrie stålet i våre Seven-oppvaskbenker har en glatt og slipt overflate. Når stålet er nytt er det halvblankt, og så blir det mattere med tiden. Under bruk oppstår det små riper i ståloverflaten, og etterhvert får stålet en viss patina. Etter cirka ett år har overflaten fått en patina som er jevn, og det blanke vil stort sett ha forsvunnet.

Ripene gir stålet det særegne uttrykk som er en del av materialets natur. Overflaten blir ujevn, og slik skal den være. En rustfri benkeplate er en bruksgjenstand som tåler å bli brukt år etter år, og ripene i overflaten reduserer ikke anvendeligheten. Rustfritt stål beholder sine egenskaper takket være en passiv hinne som dekker overflaten. Etter flere års bruk er ståloverflaten slitt og matt slik at enkeltripene ikke lenger synes.

Stalas nye StalaTex-motiv er utviklet for å dempe riper i ståloverflaten. Det mønstrede stålet ser mindre ripete ut. På alle andre måter tilsvarer egenskapene en helt vanlig ståloverflate, men ripene er vanskeligere å skille ut i og med at blikket dras til motivet. Motivet gjør dessuten stålbenken mer personlig. Dermed blir den et perfekt alternativ for å skape din egen kjøkkenstil.

vuoden-kaytossa-ollut-teraspinta-naarmuuntuu-kauttaaltaan.jpg
Bildene over viser en StalaTex benkeplate som har vært i bruk i pauserommet på Stalas fabrikk i ett år.

Husk å rengjøre stålet i henhold til vedlikeholdsinstruksene – til hverdags holder det med håndoppvaskmiddel og en klut. OBS! Ikke bruk stålull eller sitronsyreholdige kjøkkensåper siden syren tærer på stålet når den tørker inn.

Hva koster en rustfri benkeplate eller oppvaskbenk?

En valgfri vask er inkludert i prisen for oppvaskbenken. Åtte forskjellige modeller er tilgjengelige i Stalas Seven-sortiment, og i Tailor-Made-sortimentet finnes det mer enn 30 forskjellige vasker.

I prisen for benkeplate er også følgende inkludert
• åpning for blandebatteri med støtte under (sikrer at blandebatteriet står stødig)
• ekstra hull til for eksempel såpepumpe eller oppvaskmaskinventil

Mot et tillegg kan du også få
• en åpning for platetopp
• StalaTex-motiv eller Deco-overflate
• vaierventil
• annet ekstra kjøkkenutstyr

Priseksempel:
En 2,4 meter lang Seven-oppvaskbenk med en vask har en veiledende pris på 8 570 NOK (inkl. 25 % moms). Oppvaskbenken monteres raskt siden vasken ikke trenger å settes på plass og benkeplaten allerede har hull til blandebatteriet m.m.

Best-valuta-for-pengene-Stala-Seven.jpg

Prisen for en benkeplate i samme lengde + en vask varierer mellom ca. 9 400 – 12 750 kroner avhengig av materialet benkeplaten består av, antall hull og kostnaden for montering. En benkeplate i rustfritt stål med vask er med andre ord et overlegent alternativ med tanke på pris, egenskaper og levetid.

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-rosteritaso-StalaTex-kohde3-Talo-Aito.jpg
En rustfri oppvaskbenk med StalaTex-motivet «Leirjord». Samme rustfrie materiale kan til og med brukes til kjøkkenets skillevegger.

Eksakt pris for din rustfrie benkeplate

Det er enkelt å regne ut prisen for oppvaskbenken din og flisene dine med
planleggingsverktøyet StalaDesigner. Der kan du teste hvordan ulike faktorer påvirker den endelige prisen. I tillegg kommer kun en eventuell fraktkostnad.


Hvor lang tid tar det før oppvaskbenken er klar?

Stalas oppvaskbenker i Seven-serien lages på bestilling på Stalas fabrikk i finske Lahtis. Vanlig leveringstid er på cirka to - tre uker. Stalas Tailor-Made-plater lages for hånd i Sverige og har en leveringstid på cirka tre uker. På sommeren kan leveringstiden bli litt lenger på grunn av ferieavvikling.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-StalaTex-kohde13-Talo-Korea.jpg
En rustfri oppvaskbenk er et utmerket valg til grovkjøkken og vaskerom

Rustfritt stål har lang levetid

Med godt vedlikehold varer en rustfri oppvaskbenk og vask i flere tiår. Vi anbefaler å bruke oppvaskbenken eller vasken om igjen, for eksempel på hytta, terrassen, i utekjøkkenet eller som plantebord i hagen.

vanhan_tiskipoydan_kierratysvinkki_kesakeittio.jpg

Gjenvinning av oppvaskbenken

Rustfritt stål er det materialet som er mest gjenvunnet i hele verden. Det inneholder verdifulle grunnstoffer som nikkel og krom. Ta den utslitte oppvaskbenken din med til nærmeste gjenbruksstasjon for metallgjenvinning, så blir den til nytt stål igjen.

Rundt 85 % av råstoffene som brukes i det rustfrie stålet i Seven-oppvaskbenkene stammer fra gjenvunnet materiale. Selv stål som har nådd slutten av sin levetid er økologisk da det er 100 % gjenvinnbart.


LES MER:
Hva koster en kjøkkenbenk?

Moodboards til forskjellige kjøkkenstiler

Et 90-tallskjøkken forvandlet til en velfungerende matlagingsplass

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife