Verdens mest bærekraftige mønstrede stål fra Stala i den finske byen Lahti

StalaTex er av de beste eksemplene på bærekraftig design på globalt nivå.

StalaTex_GW04_800x400px.jpg

StalaTex ble utviklet for å redusere synligheten av riper og fingeravtrykk på overflater av rustfritt stål og for å gjøre et kaldt, industrielt materiale varmere og vennligere. Rustfritt stål er et enestående material, både når det gjelder hygiene, holdbarhet og gjenvinnbarhet.

Den avanserte teknologien som brukes i produksjonen av StalaTex-overflater er helt fri for kjemikalier og bruker lite energi — og det lille vi bruker er fornybar vindkraft.

Når vi snakker om et produkts miljømessige bærekraft må vi evaluere påvirkningen i hele produktets livssyklus. Ca. 90 % av det rustfrie stålet som brukes i StalaTex-overflater er gjenvunnet. StalaTex rustfritt stål eldes med verdighet, så overflatene trenger ikke å skiftes ut. Vi kan nesten si at StalaTex varer for alltid. Produktet er også 100 % gjenvinnbart når det har nådd slutten på sin lange brukstid.

I tillegg til den lite energikrevende, miljøvennlige produksjonsprosessen uten kjemikalier har vi klart å minimere avfallsmengden materialet skaper. 100 % av alt overflødig rustfritt stål gjenvinnes under produksjonsprosessen. Stalas fabrikk i Finland bruker kun fornybar vindkraft.

En innovasjon belønnet med prisen Green GOOD DESIGN® 2021

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies og The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design tildelte StalaTex prisen Green GOOD DESIGN® 2021, en av verdens mest prestisjefylte designpriser. Green GOOD DESIGN®-prisen er en spesiell pris som er del av det opprinnelige GOOD DESIGN-programmet, etablert av Eero Saarinen og Charles og Ray Eames i Chicago i 1950.

Green GOOD DESIGN-prisen gis til spesielt betydningsfulle og viktige nye internasjonale produkter som representerer bærekraftig design og oppfyller selv de strengeste miljøstandardene.

Stalas reise mot en mer bærekraftig fremtid

Stala er opptatt av bærekraftsverdier i alle deler av din produksjon. Disse verdiene inkluderer utviklingen av velferd, effektiv ressursbruk, reduksjon av karbonfotavtrykket og bærekraftig drift av virksomheten. Stalas mål er å være karbonnøytral innen 2035. I tillegg arbeider vi for å redusere avfallsmengden med 10 % hvert år og til å resirkulere alt avfall innen 2030. Det samme ambisiøse reduksjonsmålet på 10 % gjelder for forbruket av vann og energi.

StalaTex er en banebrytende teknologi som har revolusjonert bruken av rustfritt stål

StalaTex gir stålet mykhet. Produktene i lasermønstret rustfritt stål lages for å tåle tidens tann. Stala utfordrer fantasien og inspirerer til produkter som kan brukes til mer enn benkeplater, til nye bruksområder og med et stort utvalg mønstre som passer inn i alle miljøer. Den nye teknologien kombinerer kreativitet og ekstrem holdbarhet. Vi arbeider for å levere bærekraftige produkter av høy kvalitet med minimal påvirkning på klimaet. For oss er rustfritt stål et interiørvalg for livet.

Les mer: 

> StalaTex - Banebrytende teknologi som revolusjonerer bruken av rustfritt stål

> Stalas ansvarsfull

> StalaTex kolleksjoner

> Friends of Stala

 

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife