Trendrapport fra Milano

En hilsen fra solfylte og fargerike Milano! Enda en gang ble nye rekorder satt under utstillingen i Milano, med over 370 000 deltakere. Det er en økning på 4 % sammenlignet med det forrige arrangementet for to år siden. Det er flott å få oppleve en slik positiv innstilling og atmosfære, spesielt sammen med Stala-teamet! Etter hver tur til Milanos Mobile og EuroCucina handelsmesse føler en seg utmattet. Føttene er slitne etter all gåingen, det går rundt i hodet etter alle de visuelle inntrykkene. Heldigvis er opplevelsen udelt positiv, og den kan ikke gjenskapes noe annet sted siden den er så unik.

Grå kjøkken
 
Kraftfulle mønstre og kombinasjoner av ulike materialer var årets megatrender. Disse gikk igjen i kjøkkenbenkeplater, skvettplater, sokler, kjøkkenskap og andre møbler. Fliser med mønstre har også gjort et comeback på kjøkken, en forfriskende forandring etter de siste årenes hvite trend. Den svært dristige bruken av farger og mønstre som ble vist frem på utstillingen, var også utrolig inspirerende. Populære farger for interiørdesign var ulike toner av grønt, blått og lilla, for ikke å glemme brent oransje og oker. Når disse fargene brukes med utgangspunkt i god smak, er de både attråverdige og til og med sannsynlige i de nordiske landene også.

Fliser med mønstre har også gjort et comeback på kjøkken
 
De fremtredende funksjonene som fortsatt ble funnet var tynne benkeplater, kombinasjoner av ulike materialer i kjøkkenbenkeplater og ingen knagger eller håndtak på skap. Selv med den omfattende bruken av mønstre og farger, var de ulike tonene av grått mer bemerkelsesverdige enn før. Jeg tror de kommer til å beholde populariteten i flere år fremover. I kjøkkenmøbler har stål tatt over for krom i ulike overflater. Ulike strukturer av stålrør, også malte og lakkerte, ble funnet som komponenter av kjøkkenskap. Bruk av glass i ulike former var også nokså synlig i de øvre kjøkkenskapene, og lignet i mange tilfeller på utstillingsmontre.

Benkeplate i rustfritt stål
 
Det mest populære materialet i vasker var definitivt rustfritt stål, men enkelte steinvasker av ulike typer forekom også. Benkeplater i rustfritt stål ble brukt rundt komfyrtopper og som kjøkkenbenker i full lengde, med innebygd vask. Jeg vil utfordre kjøkkendesignere til å bevisst bruke ulike benkeplatematerialer på en best mulig måte. Rustfritt stål er det mest funksjonelle materialet ved siden av komfyrtopper og vasker, i passende kombinasjon med andre materialer.  

vaskene i Milano
 
Som designer og talsmann for brukervennlighet er jeg glad for at de nordiske landene, sammenlignet med vaskene i Milano, prioriterer funksjonalitet over det rent utseendemessige. Utstillingen viste frem en rekke vasker og kjøkkendesigner som så absolutt var visuelt interessante, men nesten ubrukelige. Vel, italiensk mat lever i hvert fall opp til begge standarder: Den både ser bra ut og smaker godt!

kjøkkendesign
 
Alt vi har sett og opplevd i Milano, vil definitivt ha en positiv innflytelse på de kommende produktene til nordiske selskaper, Stala inkludert. La oss alle arbeide sammen for å gjøre fremtidige hjem og kjøkken enda mer funksjonelle og inspirerende!
 
Vårhilsen fra

Jari Peltonen

Jari Peltonen
Category Manager
Stala Oy

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife