Stala lanserer to nye kolleksjoner fra verdensberømte designere

Kolleksjonene, utviklet i samarbeid med Gert Wingårdh og Matti Klenell, styrker Stalas posisjon som ledende innen design av mønstret rustfritt stål. Trace-kolleksjonen er skapt sammen med arkitekten Gert Wingårdh og inspirert av den kreative prosessen der ideer blir til linjer på papir. Samtidig lanserer Stala også den grafiske Grid-kolleksjonen, designet av Matti Klenell. Mønstrene Klenell har skapt utgjør en sensasjonell kontrast til rustfritt stål.

Lanseeraus_uutisen_kuvat.jpg

Trace-kolleksjonen gjenspeiler tankene og arbeidet til arkitekten Gert Wingårdh

Gert Wingårdh har jobbet som arkitekt i mer enn 40 år. Hånden og pennen har alltid vært, og er fremdeles, Gert Wingårdhs viktigste redskaper.

Med Trace utforsker Wingårdh selve kjernen i den kreative prosessen: øyeblikket når en tanke blir til en linje. Med et helt arsenal av blyanter, blekk og børster lar Wingårdh prikker og flekker flyte i ulike retninger og tettheter. Resultatet er sju mønstre som best kan beskrives som håndtegnede tankespor. Derfor gjenspeiler Trace-kolleksjonen godt hvordan arkitekten Gert Wingårdh tenker og arbeider.

Lanseeraus_uutisen_kuvat3.jpg

Trace-kolleksjonen, signert Gert Wingårdh, lanseres 5. mai 2022, sammen med Grid-kolleksjonen som er formgitt av Matti Klenell. Begge kolleksjonene utgjør en del av StalaTex-konseptet, som ble etablert da Stala lanserte den første kolleksjonen som var designet av Harri Koskinen i 2019.

Matti Klenell designer en grafisk kolleksjon for Stala: “Mønstrene utgjør en sensasjonell kontrast til det rustfrie stålet.”

I designprosessen startet Matti Klenell med en visjon om å skape mønstre som bidrar til et interiør ved å være tydelige, grafiske utropstegn i rommet. Klenell studerte bruken av dekorative mønstre i arkitekturen og prøvde å identifisere motiver og metoder for hvordan de kan gi materialet rustfritt stål en romlig dimensjon og merverdi. Resultatet ble Grid-kolleksjonen, med åtte mønstre.

”Målet mitt var abstrakte, store mønstre med et sterkt grafisk uttrykk, godt synlig på avstand. Jeg tror at denne kolleksjonen vil spille en sentral rolle, ved å skape interessante opplevelser, både visuelle og funksjonelle. Jeg er fascinert over hvor friskt og nytt konseptet virker når jeg ser det komme til liv i faktiske miljøer,” beskriver Klenell.

Lanseeraus_uutisen_kuvat4.jpg

StalaTex er en laserskarp teknologi som har revolusjonert bruken av rustfritt stål

StalaTex gir stålet mykhet. Kolleksjoner med lasermønstret rustfritt stål er laget for å vare i en levealder. StalaTex-mønstrene slites ikke ut, selv ved hard bruk, og mønstrene kan også gjøre riper og smuss på overflatene mindre synlige. Den internasjonalt prisvinnende StalaTex-teknologien er en bærekraftig og økologisk metode for å lage mønster på overflater av rustfritt stål.

StalaTex er tilgjengelig for benkeplater, veggpaneler og dekkpaneler.

Lanseeraus_uutisen_kuvat2.jpg

Mer informasjon:

  • Pasi Härkönen, CEO, Stala Oy. Tlf. +358 40 093 4119, harkonen@stala.com
  • Anne Kanervo, Marketing and Communications Manager, Stala Oy. Tlf. +358 40 652 6165, kanervo@stala.com

Stala er et finsk designforetak som designer, produserer og markedsfører innovative løsninger for funksjonelle rom i hjemmet. Selve kjernen i ekspertisen vår ligger i evnen til å kombinere rustfritt stål, finsk design og en forståelse av livet. På fabrikken vår i Lahti fremstiller vi produkter med design fra Finland og det finske nøkkelflaggsymbolet som vi er stolte av å eksportere til flere land. Stala Oy har vært del av Kovinoplastika Lož Group siden september 2020. www.stala.com

Den svenske designeren Matti Klenell (født i 1972) fikk sin avsluttende MFA-grad fra fakultetet for interiørdesign på den svenske kunsthøyskolen Konstfack i 1999. Han etablerte raskt sin egen virksomhet, som i hovedsak fokuserer på produktdesign relatert til rom og arkitektur. I dag jobber studioet i Stockholm med mange ulike oppdrag for en rekke klienter i Sverige og andre land. Arbeidet er meget variert og strekker seg fra unike studiokunstverk til masseproduserte industridesignprosjekter i samarbeid med produsenter som Iittala, Lintex, Fontana Arte og Offecct. Klenell har fått en rekke priser, og i dag er designen hans er representert i flere museumssamlinger. I Sveriges designmiljø er Klenell er kjent som en engasjert tilrettelegger.

Gert Wingårdh har jobbet som arkitekt i mer enn 40 år. I 1977 grunnla han Wingårdh arkitektkontor, som i årenes løp er blitt et av Sveriges mest kjente arkitektfirmaer. Kvaliteten til kontorets store produksjon har gitt ham mange priser og utmerkelser, både i Sverige og internasjonalt. Gert Wingårdh er den eneste arkitekten som har fått en prestisjetunge Kasper Salin-prisen hele fem ganger. Kontrolltårnet på Arlanda flyplass, universitet i Gøteborg og de svenske ambassadene i Berlin og Washington er bare noen av bygningene han har formgitt. I 1999 ble han tildelt et æresdoktorat på Chalmers University of Technology. Han deltok også som arkitekturekspert i det svenske TV-programmet “Husdrömmar”.

 

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife