Stala har fått prisen Red Dot Award: Product Design 2023 for sine Stala Tex, mønstrede overflater av rustfritt stål

Stala har fått en utmerkelse i Red Dot Award: Product Design 2023 for sine nyeste kolleksjoner av mønstret, rustfritt stål, Trace, formgitt av Gert Wingårdh og Grid, signert Matti Klenell. Den internasjonale juryen gir kun denne ettertraktede kvalitetsutmerkelsen til produkter med enestående design av høy kvalitet.

Red Dot Design Award

Foretak og designstudioer fra hele verden ble vurdert av de profesjonelle medlemmene av Red Dot-juryen, internasjonale eksperter som undersøkte mangle produkter i løpet av konkurransen. I en evalueringsprosess som varte i flere dager ble bidragene grundig gjennomgått og vurdert i forhold til kriterier som designkvalitet og innovasjonsgrad. At Sala kom seirende ut av den sterke deltakergruppen er enda et bevis på den enestående kvaliteten til StalaTex, Stalas mønstrede overflater i rustfritt stål.

Hvert år får de aller beste produktene utmerkelsen Red Dot Award: Product Design

I 2023 deltok produkter i 51 konkurransekategorier som ble vurdert av en jury på hele 43 medlemmer.  Juryens dom ble basert på prinsipper om god design og tok også i betraktning produktenes sosiokulturelle innhold, spesifikke tekniske fokusområde og designekspertise. Det er verdt å nevne at produktene ikke konkurrerte med hverandre, men ble vurdert etter sine individuelle egenskaper.

I år kom det bidrag fra 60 land. Men uansett hvor ulike produktene måtte være: alle vinnerne har en eksepsjonell designkvalitet som nå er bekreftet av et internasjonalt anerkjent og uavhengig ekspertpanel.

“Det er første gang Stala tildeles en så prestisjetung designpris som Red Dot Award: Product Design, og dette gjør prisen ekstra verdifull for oss,” sier Pasi Härkönen, Managing Director i Stala. “Jeg er veldig stolt av hele teamet som har muliggjort denne fantastiske anerkjennelsen”. Det Stala her har oppnådd er flott, og det samsvarer med vår designfilosofi og er en bekreftelse på resultatet av innsatsen og det harde arbeidet som er nedlagt, Jeg er sikker på at det vil gjøre oss mer synlige internasjonalt og skape mer interesse for bærekraftig design.”

RedDot_uutinen_800px3.jpg

StalaTex er en laserskarp teknologi som har revolusjonert bruken av rustfritt stål

StalaTex gir stålet mykhet. Kolleksjonene med lasermønstret rustfritt stål er laget for å vare i en levealder. StalaTex-mønstrene slites ikke ut, selv ved hard bruk, og mønstrene kan også gjøre riper og smuss på overflatene mindre synlige. Prisvinnende StalaTex er et mer bærekraftig mønstret rustfritt stål.

Kolleksjonene som fikk Red Dot-prisen, Trace og Grid, består av 15 ulike mønstre. Trace-kolleksjonen ble utviklet i samarbeid med Gert Wingårdh, mens Grid-kolleksjonen er designet av Matti Klenell – begge velkjente svenske designere og arkitekter.

Bilder: https://bit.ly/RedDotAwardWinnerStalaTex

Mer informasjon:

Pasi Härkönen, Managing Director, Stala Oy, tlf.: +358 40 093 4119, pasi.harkonen@stala.com

Anne Kanervo, Marketing and Communications Manager, Stala Oy, tlf.: +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

Om Stala

Stala Oy er et finsk designforetak som designer, produserer og markedsfører innovative løsninger for funksjonelle rom i hjemmet. Kjernekompetansen vår er å kombinere rustfritt stål, skandinavisk design og praktisk funksjon. På fabrikken vår i Lahti fremstiller vi produkter med merkene Key Flag og Design for Finland. StalaTex™-overflatene av mønstret rustfritt stål er blitt tidelt de internasjonalt anerkjente prisene Green GOOD DESIGN Award og Red Dot Award: Produktdesign Siden september 2020 har Stala vært del av Kovinoplastika Lož Group. www.stala.no

Om Red Dot Design Award

For å gjenspeile mangfoldet av design på en profesjonell måte er Red Dot Design Award inndelt i tre ulike undergrupper. Disse er Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design og Red Dot Award: Design Concept. Med mer enn 20 000 bidrag er Red Dot Award en av verdens største designkonkurranser.  I 1955 vurderte en jury for første gang aktuelle produkters design. På 1990-tallet utviklet Professor Dr. Peter Zec, CEO i det som skulle bli Red Dot, prisens navn og varemerke. Siden den gang har den ettertraktede utmerkelsen “Red Dot” blitt et anerkjent internasjonalt symbol på fremragende designkvalitet.  Prisvinnerne presenteres i årbøkene, museer og på nett. www.red-dot.de

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife