Stala har fått GREEN GOOD DESIGN® 2021-prisen for sine StalaTex™-overflater av rustfritt stål

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies og The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design har tildelt StalaTex™ prisen GREEN GOOD DESIGN® 2021, en av verdens mest anerkjente designpriser. GREEN GOOD DESIGN® er en spesialpris som er inspirert av det opprinnelige GOOD DESIGN-programmet som ble etablert i Chicago i 1950 av Eero Saarinen og Charles og Ray Eames.

GreenGOODdesign_600x400px.jpg

GREEN GOOD DESIGN er en pris som identifiserer og vektlegger de viktigste nye internasjonale produktene som er ledende i den globale utviklingen og har en design som både er bærekraftig og oppfyller de aller høyeste miljøstandardene.

Til årets GREEN GOOD DESIGN-pris fikk museet flere hundre bidrag fra hele verden. Medlemmene av The European Center’s International Advisory Committee — verdensledere innen designbransjen — fungerte som jury og valgte mer enn 150 nye produkter, programmer, mennesker, miljøplanlegging og arkitektur fra 28 land som fremragende eksempler på grønn design. Inspirert av slagordet “Bygg en bedre verden nå” tildelte juryen utmerkelser og priser til design for bygninger og produkter som vektlegger den mest avanserte “grønne tilnærmingen”, gjør bruk av de mest sofistikerte metodene og anvender teknologi som har den mest positive miljøpåvirkningen.

StalaTex™: et av verdens viktigste eksempler på bærekraftig design

StalaTex™ ble utviklet for å gjøre riper og fingeravtrykk mindre synlig på overflater av rustfritt stål, samt for å gi dette kalde, industrielle materialet en varmere følelse og gjøre det mer brukervennlig. Som hygienisk, holdbart og gjenvinnbart materiale er rustfritt stål uslåelig. Takket være StalaTex™ tåler overflatene nå både hard bruk og kritiske blikk. De er både solide og en fryd for øyet. Dette muliggjør en mer allsidig bruk av rustfritt stål i ulike interiørdesign- og byggeprosjekter.

Den avanserte teknologien bak StalaTex™ er helt fri for kjemiske stoffer og har et lavt energiforbruk. Når man snakker om bærekraft, er det viktig å vurdere hele produktets miljøpåvirkning. Det rustfrie stålmaterialet som brukes i StalaTex™ er cirka 90 % gjenvunnet. I StalaTex™-overflater eldres det rustfrie stålet med verdighet og reduserer behovet for utskiftninger. Man kan faktisk si at StalaTex™ er laget for å vare for alltid. I tillegg er produktet 100 % gjenvinnbart, også etter lang tids bruk. I tillegg til  en produksjonsprosess som er både miljøvennlig, fri for kjemiske stoffer og krever lite energi, minimeres materialavfallet, og alle rester av rustfritt stål som oppstår i produksjonsprosessen er 100 % gjenvinnbare. Fabrikken i Finland bruker kun vindenergi, og skapes enda «grønnere» produkter.

I 2019 ble Stala Corp. verdens første produsent av StalaTex™-plater med laserteknologi. StalaTex™ ble først brukt til benkeplater og beskyttelsesplater, men det er bare fantasien som setter grensene for disse anvendelige platene. Stalas utviklingsarbeid har gitt foretaket en rask og kontinuerlig vekst, for StalaTex brukes stadig mer, både i store byggeprosjekter og på kjøkkenet hjemme hos individuelle kunder. 

- “Det er en ære for oss å få denne prestisjetunge designprisen. Bærekraft har vært en av de viktigste målene for arbeidet vårt i mange år, og nå har det gitt resultater. Vi utviklet StalaTex for å imøtekomme behovene til kundene våre, men samtidig leder disse produktene oss videre på veien mot en bærekraftig fremtid”, sier Pasi Kallio, CEO i Stala.

Stalas reise mot en bærekraftig fremtid

Stala Corporation har fokus på verdier knyttet til foretakets sosiale. Disse verdiene er å fremme velvære, effektiv bruk av ressurser, reduksjon av karbonavtrykket og ansvarlig forretningsdrift. Stalas har som mål å være karbonnøytral innen 2035. I tillegg arbeider foretaket bevisst for å redusere mengden fabrikkavfall med 10 % årlig og å resirkulere alt avfall fra produksjonen innen 2030. Det samme ambisiøse målet om en årlig reduksjon på 10 % gjelder også for forbruket av vann og energi.

- “Vi føler oss beæret og stolte over denne anerkjennelsen. Museets GOOD DESIGN®-pris er et "kvalitetsmerke" som viser at produktene våre oppfyller bransjens høyeste standarder for utmerket design. Det gleder oss å se at kundene våre også anser Stala for å være et meget ansvarlig foretak”, sier Anne Kanervo, markedsføringssjef i Stala.

Ytterligere informasjon

Pasi Kallio, CEO, Stala Corp., tlf.: +358 44 750 8444, pasi.kallio@stala.com

Anne Kanervo, markedsføringssjef, Stala Corp., tlf.: +358 40 652 6165, anne.kanervo@stala.com

Om

Stala er et finsk designforetak som designer, produserer og markedsfører innovative løsninger for funksjonelle rom. Selve kjernen av ekspertisen vår er evnen til å kombinere rustfritt stål, finsk design og god forståelse av praktiske behov. På fabrikken vår i Lahti fremstiller vi produkter med design fra Finland og det finske nøkkelflagg-merket, og vi er stolte av å kunne eksportere dem til flere land. Siden september 2020 har Stala vært en del av Kovinoplastika Lož-gruppen. www.stala.no

Chicago Athenaeum (www.chi-athenaeum.org) er et globalt ideelt utdannings- og forskningsinstitutt som støttes finansielt av medlemmene sine. Det har som målsetning å fremme allmenn utdanning og kunnskap om betydningen av arkitektur og design og hvordan disse fagområdene kan ha en positiv effekt på menneskers miljø.

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies (www.europeanarch.eu) arbeider for å fremme utdanning og kunnskap innen alle aspekter av bebygde miljøer – fra hele byer til enkeltbygninger- inkludert de filosofiske aspektene til kunst og kultur som bidrar til å gi en design sin endelige form. Senteret legger stor vekt på samtidige verdier og estetikk, bevaring og bærekraft og teoretisk kunnskap samt videreutvikling av kunst og design som det mest avanserte uttrykket til kultur og urbanisme.

 

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife