Stala feirer et halvt århundre med hverdagsdesign

Stala feirer sitt 50-årsjubileum i 2022 ved å lansere funksjonelle løsninger av høy kvalitet for å befeste sin posisjon som det ledende designselskapet på sitt felt.

Stala 50v_artikkeliin_700px.jpg

Året er 1972. USAs president Richard Nixon avlegger statsbesøk hos Kinas premier Zhou Enlai i Beijing. David Bowie slipper det fantastiske albumet Ziggy Stardust. I Finland er Urho Kekkonen president. I byen Lahti, like nord for Helsingfors, kjøper Reino Rajamäki Upos produksjon av kjøkkenbenkeplater. Dette er fødselen til Stala, hvis navn kommer fra ordene Stainless og Lahti.

Et fundament bygget på innovasjon og design

"I femti år har Stala vært et innovativt og funksjonelt designselskap," sier administrerende direktør Pasi Härkönen. «Vår suksess bygger våre ledende prinsipper om førsteklasses finsk håndverk, funksjonell design og høykvalitetsprodukter. Alt vi gjør har som mål å gi kundene våre den beste opplevelsen.»

I flere tiår har Stala spesialisert seg på å designe benkeplater i rustfritt stål, kjøkkenvasker og postkasser. Nordisk design av industri- og husholdningsprodukter er med rette kjent over hele verden, og Stala har bidratt til denne utviklingen. Vakkert og funksjonelt design vil også i fremtiden prege Stalas løsninger og skille dem fra konkurrentene.

En viktig milepæl ble nådd i 2020, da Stala ble kjøpt av Kovinoplastika Lož Group, eieren av merkevaren Alveus. Både Stala og Alveus leverer kjøkkenvasker og utstyr av topp kvalitet, men de har også ulike komplementære styrker. Mens Stala er ekspert på rustfritt stål, er Alveus ledende innen andre materialer som kompositt og herdet glass.

Bærekraft de neste 50 årene

Stala understreker viktigheten av bærekraft. Det å bli mer bærekraftig er en av megatrendene i det moderne samfunnet, og dette blir stadig viktigere. Stala har som mål å ta godt vare på sine ansatte, bruke ressurser effektivt, redusere bedriftens karbonavtrykk og drive virksomheten på en etisk og ansvarlig måte.

"Jeg er stolt av Stalas historie, og jeg er spent på fremtiden vår," sier Härkönen. “Når vi går inn i vårt neste halve århundre med de beste løsningene til kundene våre, vil vi fortsette å fokusere på de tingene som gjorde oss gode: kvalitetshåndverk, design og teknologi. Vi skal også satse på innovative bærekraftsløsninger. Jeg ser frem til å dele mange spennende ting med våre eksisterende og nye partnere i år.”

For å lære mer om hvordan Stala har tilbudt gode kjøkkenopplevelser i femti år – og hvordan de vil tilby enda bedre opplevelser i fremtiden – besøk www.stala.no.

 

Høydepunkter i Stalas historie

1972 – Stalas reise begynner i Lahti i Finland

1974 – Produksjonen av større kjøkkenmøbler og rør i rustfritt stål begynner.

1980 – EkoLine avfallssorteringssystemer lanseres for å forbedre husholdningenes avfallshåndtering.

1983 – Stål som blir til overs fra benkeplater på kjøkkenet brukes til å lage postkasser i rustfritt stål.

1986 – Strømlinjeformet produksjon implementeres for å eliminere avfall fra produksjonsprosessene.

1990 – Mottar Finnish Quality Associations kvalitetspris.

1992 – Eksport av benkeplater starter.

1994 – Et miljøsystem implementeres.

2000 – Bedriften deles i to: en for benkeplater og en for rustfrie stålrør

2016 – Skanska belønner Stala for deres mer bærekraftige emballasje for kjøkkenvasker.

2019 – Stala bruker kjemikaliefri og lavenergiproduksjon til StalaTex mønstrede overflater.

2020 – Stalas ambisiøse ansvarsmål lanseres for å manifestere selskapets engasjement.

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife