Renovering av et lite kjøkken med et lettere budsjett

For tre år siden kjøpte Salla og Ville en koselig leilighet på Drumsö i Helsingfors. De visste at det skulle gjennomføres et oppussingsprosjekt i borettslaget, og de nye eierne ventet ivrig på dette. Det lille kjøkkenet trengte en fornyelse, først og fremst for at det skulle fungere bedre. Valget av Ikea-kjøkken ble mest gjort på grunn av budsjettet, for de hadde et stort oppussingsprosjekt av hele leiligheten foran seg.

Ikea_keittio_600px.jpg

De fikk hjelp av en kjøkkenplanlegger fra Ikea til tegningen av kjøkkenet. Doorie ble med som samarbeidspartner helt fra starten av, for Salla og Ville ønsket personlige løsninger fra forskjellige leverandører i kjøkkenet. Rammene til skapene ble valgt fra Ikea og bl.a. skuffefrontene samt skapdørene i gangen ble bestilt fra Doorie. Stala leverte benkeplaten i stål.

Ikea_keittio_600px_2.jpg

Salla hadde et fjernt kjennskap til Stala fra postkassen i barndomshjemmet og kjøkkenbenken på hytta. Funksjonaliteten, holdbarheten og lettsteltheten gjorde at de likte tanken på stål som materiale og et kjøkken med et yrkesaktig preg. Stala*Designer-programmet var lett å finne og bruke sammen med planleggeren fra Doorie. Planleggeren tok seg også av kommunikasjonen med Stalas salgsavdeling. Leveringen av stålbenken og -vasken til Doorie skjedde til riktig tid, og monteringen ble gjort av en fagmann i løpet av en dag.

I den daglige bruken har stålbenken oppfylt forventningene, og Salla gjenopplever nå erfaringene fra barndommens lettstelte stålbenk i sitt eget kjøkken. De ønsket at den nye oppvaskkummen skulle være større en den forrige, som var alt for liten. Vasken har vist seg å fungere i praksis, og det er god plass til å vaske både store stekepanner og lange skjærfjøler i den.

Ikea_keittio_600px_4.jpg

De fikk integrert den nye kombinasjonen av komfyr og ventilator stilig med en åpning i stålbenkeplaten. Benkeplatens dybde på 635 mm passer perfekt til skaprammene fra Ikea. Sprutbeskyttelsen ble gjennomført med Panel-veggplaten i stål, både fordi den er praktisk og på grunn av den beroligende virkningen den har på helheten. Som overflatemønster på benkeplaten valgte de glatt børstet rustfritt stål på grunn av harmonien. De gikk også gjennom StalaTex sine mønstervarianter under planleggingen, men de endte opp med en glatt benkeplate på grunn av helheten, for de hadde allerede forskjellige materialer på skapdørene, gulvet og flisene mellom under- og overskapene. Men hos naboen ble det gjennomført et kjøkken med StalaTex!

Ikea_keittio_600px_3.jpg

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife