Møbelsnekkeren lagde seg et flott kjøkken og valgte kjøkkenbenken StalaTex

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_21.jpg

Har du alltid lurt på hva slags kjøkken en møbelsnekker ville bygd til seg selv? Vi fikk den gleden å se på kjøkkenet til kjøkkensnekker Tero Karjalainen, hvor han hadde valgt StalaTex-kjøkkenbenken i rustfritt stål med Leirjord-mønsteret og integrert kokeplate. Kjøkkenet som helhet er i en flott moderne stil med 20 mm tykke StalaTex-benkeplater i rustfritt stål. I dette kjøkkenet har man kombinert StalaTex-benkeplaten med den tynne Dekton-benkeplaten, som også er brukt på veggen mellom under- og overskapene.  Det er lagt en treplate under Dekton-benkeplaten, og slik har man fått en ekstra moderne og praktisk helhet sammen med stålbenkeplaten.

Product_Feel_K_Seven_StalaTex_Kartore_24.jpg

En fin og naturlig overgang mellom StalaTex-oppvaskbenken og Dekton-benkeplaten. Den forhøyede kanten gir økt fuktsikkerhet.

Det forrige kjøkkenet til familien Karjalainen var bygd i 1998 og trengte klart en oppdatering. Kjøkkenet hadde gulvkomfyr og vanlig oppvaskbenk. Det var dårlig med lagringsplass og vanskelig å finne passende oppbevaringssteder til ting og utstyr. Som fagmann hadde Tero klare meninger om hvordan kjøkkenet skulle være både når det gjaldt utseende og funksjonsmessig. Først og fremst skulle kjøkkenet være funksjonelt.

Med nye oppbevaringsløsninger har man fått omtrent 30 % mer oppbevaringsplass etter oppussingen. Overskapene er dypere og det er mer plass i skuffene. Det er også bygd mindre rom inni skuffene, hvor man kan oppbevare ting man ikke bruker så ofte. I møbelsnekkerens egne kjøkken har man prøvd ut forskjellige praktiske løsninger som ikke er gjennomført i kundenes kjøkken enda. Dette spesialbestilte kjøkkenet har en høyere rammehøyde en vanlige innredninger, skuffefrontløsningene gir mer plass og benken er litt dypere enn vanlig.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_8.jpg

Familien Karjalainen var fast bestemt på at de skulle ha den finske oppvaskbenken fra Stala. Som fagmann tilbyr Tero gjerne Stalas produkter, for produktene fås på spesialbestilling i akkurat riktig mål og med kummen plassert akkurat der man ønsker. Han foretrekker helst finske produkter, og samarbeidet med Stala fungerer ekstra godt. De har gode kvalitetsprodukter med et pent utseende. Designer-programmet er enkelt å bruke og det er også enkelt å planlegge produktene.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_11.jpg

Kona til Tero, Anette, har besøkt Stala-fabrikken i Lahti, og hun var imponert over produksjonen av oppvaskbenkene. Anette var overrasket over hvor mye planlegging, arbeid og moderne produksjonsmetoder det er som ligger bak Stalas produkter. Fra sitt tidligere yrke som syerske er hun vant til å håndtere forskjellige materialer, og derfor er det også naturlig for henne å velge forskjellige materialer når hun planlegger kjøkken.

Kjøkkenskap i tre skaper varme i innredningen, og sammen med benkeplater i stål og kjøkkenmaskinene utgjør de en flott helhet. Kjøkkenskapene er nøye gjennomtenkt, og det er valgt stående finér til overskapene og liggende finér til underskapene. Det er lagt spesielt vekt på planleggingen av kjøkkenbelysningen, og oppå skapene er det brukt indirekte belysning som skaper et luftig preg i hele rommet. Det er også montert praktiske lamper inni hjørneskapene.

Product_feel_K_Seven_StalaTex_Clay_Kartore_13.jpg

Den moderne oppvaskbenken og hele kjøkkenet har fått mye ros av Tero og Anettes venner og bekjente.  

Les mer:

> Stalatex tar rustfritt stål med seg inn i en helt ny tid

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife