Fullstendig forvandling av 1960-talls kjøkken i Kauniainen, Espoo

Vi kom på besøk for å se på Doorie-gründeren Satus eget kjøkken, som på enkelt oppsummerer mange gjeldende kjøkkentrender. Vi snakket med Satu, som har arbeidet som gründer i kjøkkenbransjen i 3 år, om renovering av kjøkken, hva man må ta hensyn til ved design av et kjøkken, samt hvilke populære valg som tas av folk når det gjelder kjøkken i øyeblikket.

Satu og hennes familie flyttet inn i denne lyse leiligheten fra 1960-tallet på vårparten. Da hun flyttet inn følte hun at kjøkkenet hadde behov for en revolusjonerende fornyelse. Selvfølgelig var det noen uventede hindringer i den omfattende kjøkkenoppussingen i en eldre leilighet. I motsetning til hva dataene i plantegningen anga, var veggen som skulle modifiseres med utsparinger en bærende vegg, slik at det var nødvendig med dusinvis av samtaler med både borettslagets styre og bygningsetaten for å få alle tillatelsene som var nødvendig. Standhaftigheten ble til slutt belønnet, og det lyse kjøkkenet ble enda mer romslig.

Doorie_Stala_Taylor-made_01.jpg
Det fantastisk flotte, moderne kjøkkenet kombinerer mørke sjatteringer av valnøttrefinér, grønne skapdører og Stalas skreddersydde benkeplate av stål.

Trender innen moderne kjøkkendesign

I større sammenheng kommer det nå frem noen trender innen kjøkkendesign. Mørke materialer i naturlig trevirke er populære nå, som for eksempel valnøttfineren som også er brukt i overskapene i Satus kjøkken. Dette lar seg kombinere på en utmerket måte med forskjellige aktuelle grønn-sjatteringer, spesielt mørkegrønt, som for eksempel avokado-sjatteringen som er brukt i dette kjøkkenet.

Doorie_Stala_Taylor-made_13.jpg
Den fantastisk flotte benkeplaten i rustfritt stål med hevet bakkant, er laget av ett stykke uten sømmer – noe som øker beskyttelsen mot vannlekkasjer.

På kjøkkenet i denne leiligheten ser vi smart bruk av kombinasjoner av forskjellige benkeplatematerialer, noe som gjør kjøkkenet lysere og luftigere. Det er en generell trend på vei når det gjelder kjøkken, at benkeplater får mer oppmerksomhet enn før, og folk er beredt på å investere i dem. Dette burde ikke forbause – benkeplater er tross alt en meget synlig del av kjøkkenet, og er gjenstand for tøff bruk hver eneste dag.

Doorie_Stala_Taylor-made_08.jpg
Den 12 mm-tykke benkeplaten i rustfritt stål er en meget moderne løsning for kjøkkenet

Rustfritt stål er et brukervennlig materiale siden det er enkelt å rengjøre og gir god beskyttelse mot vannlekkasjer. Det samlede inntrykket kan enkelt dempes ved å kombinere benkeplaten i rustfritt stål med, for eksempel, valnøttfinér. I dette kjøkkenet er benkeplater i rustfritt stål paret på en smart måte med benkeplater i Corian-kompositt i seljesjatteringer. Kompositt-benkeplater gjør det mulig å slipe vekk merker fra årelangt bruk ved behov. Når forskjellige rustfritt stål-materialer kombineres gjør det hele kjøkkenet lyser og luftigere. Du får et harmonisert utseende ved å velge alle benkeplater i samme tykkelse (12 mm i dette kjøkkenet), med samme hjørnevikler og i sømløse versjoner. Tynne benkeplater skaper et overordnet moderne inntrykk. Hevede bakkanter er 15 cm høye på begge benkeplater. Det er enkelt og rimelig å forbedre utseende og følelsen til kjøkkenet ditt, for eksempel ved å fornye bare benkeplatene – selv denne typen enkle ansiktsløftning kan gjøres med Doorie.

Doorie_Stala_Taylor-made_03.jpg
Flott og helhetlig kjøkkenløsning oppnås ved å kombinere forskjellige plan- og benkeplate-materialer.

En av de store trendene nå er frokostskapet. I dette kjøkkenet er det gjennomført på en individuell og personlig måte, helt uten tunge foldedører. I praksis står dørene på frokostskapet ofte åpne, så en mulig løsning er å utelate dørene helt, noe som også er en betydelig fordel for budsjettet.

Doorie_Stala_Taylor-made_05.jpg
Vakkert frokostskap uten dører.

En damphette integrert i benkeplaten er også en stadig mer populær løsning, og gjør det for eksempel enklere å plassere komfyren på en kjøkkenøy. Dette gjør at oversiden av øyen er helt åpen, noe som bidrar til å øke inntrykket av rom og synlighet.

Doorie_Stala_Taylor-made_17.jpg
Med en integrert damphette, kan du enkelt gjøre kjøkkenet moderne og fantastisk flott.

Detaljene er viktige

Det er små detaljer som bestemmer resultatet og fullfører helheten, så det er ikke verdt bryet å gå på akkord med dem. Selv de aller minste tingene i dette kjøkkenet er nøye gjennomtenkt og gjennomført. Underskapene har en lav sokkel, noe som stadig vokser i popularitet. Lav sokkel gir kjøkkenet et moderne utseende når sokkelen males i samme fargesjattering som skapene. Underskapene er utstyrt med vinklede håndtak, slik at det er ikke behov for å bore hull på forsiden. Håndtakene er laget av krom, noe som helt klart har blitt mer populært som favorittmateriale. Kromhåndtak fungerer meget godt sammen med benkeplaten i rustfritt stål. Overskapene har overlappende dører, slik at du kan åpne dem ved å trekke i underkanten, og det er ikke behov for håndtak eller separate mekanismer. Samtidig fungerer de overlappende dørene som en "lysskjerm" og demper belysningen som kommer fra lampene som sitter under skapene. Tapwell-bøylekranen i den nye fargen Ascot-grå ble valgt for Stala-oppvaskkummen.

Doorie_Stala_Taylor-made_11.jpg
Overskapene med overlappende dører fungerer som "lysskjerm" og dør-"håndtak" slik at det ikke er behov for håndtak eller separate mekanismer.

Les mer:

> Førsteklasses kjøkkenbenkeplater fra Stala Tailor-kolleksjonen 

> Se videoen med engelsk teksting

> Finn ut mer om Doorie (https://doorie.fi/)

> Bøylekranen som vises i artikkelen er fra Tapwell-kolleksjonen (https://www.tapwell.fi/tuotteet/keittio/keittiohanat/arm/arm887-kitchen-mixer?v=arm887-mattamusta)

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife