Flott kjøkken med blanke stålflater i rørrenoveringsobjekt

Det glinser i stål i det splitter nye kjøkkenet i Tammerfors. Det første vi legger merke til er de mønstrede stålbenkeplatene samt veggen bak dem, hvor det samme materialet fortsetter og reflekterer lyset på fire vegger – og gir hele kjøkkenet et luksuriøst preg. Etter et beundrende sukk legger vi merke til alle de andre flotte detaljene i kjøkkenet, som sammen skaper en harmonisk helhet.  

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_01.jpgStålflatene reflekterer lyset og gir kjøkkenet et eksklusivt preg.

Kjøkkenet er et av rørrenoveringsobjektene til kjøkkenfirmaet Keittiömaailma Kaleva, som er gjennomført i samarbeid med bedriften Consti Oy. Utgangspunktet for planleggingen var kundens ønsker om mørke skapdører, hvitevarer i stål, kjøkkenbenker som er enkle å holde rene samt gjenbruk av håndtakene de hadde fra før, forteller Anne Hakala fra Keittiömaailma. Kunden Sanna ble betatt av stålbenken med StalaTex-mønsteret i Keittiömaailma Kaleva-butikken, og hun valgte Harri Koskinens Savi-møster til sitt egne kjøkken. Enkelt vedlikehold av kjøkkenet var svært viktig for kunden, og derfor ble den samme mønstrede stålflaten også valgt til veggen bak kjøkkenbenken.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_02.jpgMan kan også beundre det harmoniske kjøkkenet fra stuen.

Veggplaten kjøkkenets blikkfang

Den praktiske ideen om å også bruke de mønstrede stålflatene på veggen bak kjøkkenbenken gir en det ferdige kjøkkenet en ekstra glans. Stålplaten, som går rundt pipen og er brukt på fire av veggene, utgir en dempet lysrefleksjon i flere retninger og skaper et eksklusivt preg, som får kjøkkenet til å se større ut enn det egentlig er.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_välitila.jpgStålflaten med Savi-mønsteret fortsetter videre fra kjøkkenbenken til veggen bak på fire av veggene.

Hakala forteller at de måtte jevne ut veggene i det gamle huset, og at de måtte være veldig nøye med målene, men resultatet med Panel-veggplatene er en fryd for øyet. Sanna er veldig fornøyd med de vellykkede valgene hun har tatt. I dette huset har veggplatene absolutt blitt et blikkfang!

Gjenbruk av håndtakene

Det var viktig for kunden å kunne bruke håndtakene fra det gamle kjøkkenet i det nye. Dette forstår man godt når man ser den flotte helheten, hvor håndtakene passer perfekt inn. Sanna ville også ha mørke skapdører i kjøkkenet sitt, og dette fant hun i sortimentet til Keittiömaailma Novart. Det er nesten umulig å forstille seg at ikke håndtakene er valgt ut akkurat til dette kjøkkenet.

Mønstrede stålbenker som gjør hverdagen lettere

Sanna valgte mønstrede kjøkkenbenker som passet sammen med de stålfargede hvitevarene til kjøkkenet sitt. Hun valgte oppvaskbenken Seitsikko i forbindelse med vannposten samt en stålbenk med åpning til komfyrtopp i samme produktserie til veggen ved siden av. Som materiale varer rustfritt stål evig, og mønsteret gir det et moderne utseende samtidig som det skjuler mindre riper og merker. Dette kjøkkenet er også planlagt for å være lett å holde rent og vare lenge. Utrolig stilig!

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_03.jpgMønstret rustfritt stål gjør kjøkkenet både funksjonelt og stilig.

Planleggeren forteller om kjøkkenprosjektet

Se mer om kjøkkenprosjektet på videoen hvor kjøkkenplanleggeren Anne Hakala forteller om utgangspunktene for planleggingen samt om gjennomføringen og resultatet.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_04.jpgAnne Hakala fra Keittiömaailma forteller om kjøkkenet hun har planlagt til et rørrenoveringsobjekt.

 

Les mer:

> StalaTex – Stainless for Life

> Panel veggplater til veggen mellom kjøkkenbenken og overskapene

> Stala Seitsikko benkeplater til kjøkken og vaskerom

> Keittiömaailma – Hjelp til kjøkkenplanleggingen

> Consti – Bygningsteknikk for mindre og større behov

Alle nyheter

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife