Stalas fire grunnsteiner for ansvar

1 Fremme velferd

Et engasjert og dyktig personale er den viktigste enkeltfaktoren i virksomheten vår. Vi behandler hverandre likeverdig og snakker direkte om tingene i samsvar med våre verdier. Vi forplikter oss til å sørge for sikkerhet og ergonomi på arbeidsplassen.

2 Effektiv bruk av ressurser

Funksjonelle prosesser og lean-prinsippene er kjernen i virksomheten vår. Ansvarsfulle valg av bærekraftig fremstilte materialer og utvikling av produksjonsmetodene styrer alt vi gjør, både når det gjelder vår egne fabrikk og våre samarbeidspartnere.

3 Redusere karbonavtrykket

Målet vårt er å være karbonnøytrale i 2035. I tillegg har vi forpliktet oss til å redusere avfallsmengden på fabrikken med 10 % i året og resirkulere alt avfallet i 2030. Det samme ærgjerrige målet på 10 % reduksjon gjelder også forbruket av vann og energi. Det rustfrie stålet vi bruker er på sitt beste nesten 90 prosent resirkulert.

4 Ansvarsfull virksomhet

De etiske prinsippene er hjørnesteinen for virksomheten vår. Alle våre ansatte og hele vår leveringskjede er forpliktet til å følge disse. Ved hjelp av funksjonelle prosesser sikrer vi oss en lønnsom virksomhet, og dette gjør at vi kan investere i utvikling av virksomheten mot en bærekraftig fremtid både økologisk og bedriftsøkonomisk.

Stalas reise mot en mer bærekraftig fremtid

Hvordan kommer ansvaret frem i Stala?

Kvalitetsindikatorer - vårt ansvar overfor kundene

Kundetilfredshetsindeksen - Kundeopplevelsen er av avgjørende betydning for oss, og vi forplikter oss til å forbedre denne. Vi måler kundetilfredsheten og -lojaliteten årlig ved hjelp av anbefalingsindeksen NPS (Net Promoter Score), som ifølge den siste undersøkelsen ligger på hele 73.

Leveringssikkerhet – Leveringssikkerheten er en av de viktigste faktorene for kundetilfredsheten. Målet vårt er å sikre at leveringene kommer akkurat i riktig tid til kundene. Hva er vel en mer ekte ansvarsfølelse enn å holde det man lover?

Reklamasjoner - Vi vil utføre arbeidet vårt riktig med én gang og vi er veldig stolte av det. Vi bærer ansvar for kundeforholdene våre, og dette kommer frem i form av en ekstra lav reklamasjonsprosent.

De sertifiserte kvalitets- og miljøstyringssystemene ISO 9001 og ISO14001 - Stala benytter de sertifiserte kvalitets- og miljøstyringssystemene som en garanti for en virksomhet i høy kvalitet. Se våre ISO 9001- og ISO 14001-sertifikater.

Stalas ansvar i et nøtteskall

Vi er til fordi vi ønsker å skape bærekraftig design som er en del av livet til folk. Kjernen i kompetansen vår ligger i evnene til å kombinere rustfritt stål, finsk design og forståelse for livet. Vi designer og produserer produkter i høy kvalitet med en lang livssyklus.

For Stala betyr ansvar at vi opererer i samsvar med prinsippene for bærekraftig utvikling med respekt for hverandre og naturen. SISU-verdiene våre kommer i praksis bl.a. frem i at vi snakker direkte til hverandre og vi fornyer oss.

Stalas strategi er å være en interessant, voksende og lønnsom bedrift. Fornyelse gir økt interesse for oss, og dette kommer best frem i våre innovasjoner, som for eksempel StalaTex-materialet som vi lanserte i 2019.

Vi er på reise mot en mer bærekraftig fremtid. Vi er ikke ferdige eller fullkomne, men vi tar lange steg mot en bedre fremtid. Vi har ærgjerrige mål og ansvaret for å nå disse. Vi forplikter oss til menneskers velferd og fremtid samt til naturen, felles goder og en bærekraftig fremtid. Morgendagen blir slik vi selv gjør den. Vi kommer helt sikkert til å lykkes når vi står sammen!

Etiske retningslinjer

Våre etiske retningslinjer er utarbeidet på grunnlag av den internasjonale standarden ISO 26000, Guidance on social responsibility. Målet for samfunnsansvaret er en sosialt bærekraftig utvikling. ISO 26000 behandler sju kategorier innen samfunnsansvar. Disse er bedriftens styremåte, menneskerettighetene, arbeidslivsrutiner, miljø, ansvarlige driftsmetoder, forbrukersaker og deltakelse i fellesskapets virksomhet.

Stalas styremåte er basert på bevarelse av samfunnsansvarsprinsippene ved avgjørelser og gjennomføringen av disse. Disse prinsippene er bærekraftig utvikling, åpenhet, etisk virksomhet, respekt for interessegrupper, sosialhet, selvfølelse og begeistring, direkthet, nysgjerrighet og fornyelse. I tillegg viser vi naturligvis respekt for rettssystemet, internasjonale retningslinjer og menneskerettighetene.

Stala - en historie om finsk design

Finnene, det stillferdige folket fra de nordlige skogene, er verdens lykkeligste. Det er det de sier. Finnene er ærlige og rettferdige og respekterer de personlige omgivelsene til hverandre. Som verdier setter de ren natur og et liv i harmoni med denne høyt. Finnene setter også pris på et skolesystem og offentlig helsevesen som er blant de beste i verden. Ikke rart at verdens lykkeligste folk bor i Finland.

Finnene setter pris på skjønnhet, design og praktisk design. Finsk design er også høyt verdsatt over hele verden, og den er kjent for innovasjon samt for å fremme vitenskap og ny teknologi. Finske produkter blir holdt for å være solide og av høy kvalitet. Vi mener at et godt produkt varer lenge, både visuelt og fysisk.

Stalas historie er en historie om finsk design – med stolthet.

Nyheter og historier om ansvar

Alle nyheter
News

Stala har fått prisen Red Dot Award: Product Design 2023 for sine Stala Tex, mønstrede overflater av rustfritt stål

Stala har fått en utmerkelse i Red Dot Award: Product Design 2023 for sine nyeste kolleksjoner av mønstret, rustfri...

Les mer
News

Stala har fått GREEN GOOD DESIGN® 2021-prisen for sine StalaTex™-overflater av rustfritt stål

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies og The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and ...

Les mer
News

Stala i den europeiske miljøhovedstaden for 2021

Vi i Stala er fra Lahti og det er vi stolte av. I år kan vi være ekstra stolte, for i 2021 er Lahti den første fins...

Les mer

Følg oss på sosiale medier

#stainlessforlife