*Stalas verdier*

Stalas verdier

Stala er en finsk familiebedrift som har sine røtter i utmerket finsk håndverk, funksjonell design og høy kvalitet. Stalas viktigste ferdighet er evnen til å behandle et unikt materiale, rustfritt stål, på en måte som resulterer i slitesterke produkter av høy kvalitet til gjentatt glede for brukeren.
 
Bedriften nøyer seg ikke med å realisere sine verdier gjennom egne produkter, men oppmuntrer også til en sammensmelting av fagkunnskap, design av ypperste kvalitet og brukeropplevelse i musikkens verden. I 1983 skaffet Stala seg tre mesterverker av italienske fiolinmakere: en Amati fra 1625 og Gaglianoer fra 1770 og 1777, som fortsatt er i daglig bruk. Vår hjembys vidunderlige orkester, Lahti symfoniorkester, spiller med en av Gaglianoene. Instrumentene har i århundrer brakt glede til musikere såvel som lyttere – slik bare produkter av den ypperste kvalitet kan.

*Historien om Stala*

Historien om Stala

Historien om Stala er også historien om finsk design, funksjonalitet og kvalitet. Det hele begynte med en enkel bruksgjenstand i hverdagen: kjøkkenbenkeplaten. Men driften har nå blitt utvidet til en allsidig virksomhet som drives ut fra prinsippet om design av ypperste kvalitet. For Stala handler design om mer enn produktets utseende. Bedriften tilstreber å skape produkter som skiller seg ut med sin høye kvalitet, funksjonalitet og effektivitet på hvert stadium av livssyklusen. Dette gjelder måten bedriften administreres på, arbeidsprosessene våre i produksjonen, brukeropplevelsen og kundeopplevelsen – selv på bestillingsstadiet. Vi mener at god design skal kjennetegne alt vi gjør.

Hvor høyt bedriften setter ypperlig design, gjenspeiles av Design from Finland-merket som produktene våre bærer.

*Stala i dag*

Stala i dag

Stalas historie begynte i 1972, da Reino Rajamäki kjøpte opp Upos benkeplateproduksjon. Han kalte det nye selskapet sitt Stala, avledet av ordene «stål» og «Lahti». Boomen i byggebransjen på 1970-tallet satte fart på bedriftens vekst, og Stala ble kjent for sine personlig tilpassede, individuelle benkeplater og andre produkter i rustfritt stål. Hverdagslivet har forandret seg siden 1970-årene, og kjøkkenbenkeplater er i dag et flerfunksjonelt sted for å vaske opp, skylle av, kutte opp og lage mat.
 
Neste generasjon har nå tatt over styringen i bedriften: Tuija Rajamäki tok over som administrerende direktør i år 2000. Fabrikken vår ligger fortsatt i Lahti, og vi har en salgsavdeling i Sverige. Eksport utgjør over 30 % av den årlige omsetningen. Produktutvalget vårt inkluderer benkeplater, vasker og matchende tilbehør i rustfritt stål, samt avfallssorteringssystemer og postkasser.